Privat

Tarm Diagnostik

Microbiom test – Få indsigt i dine personlige tarmbakterier og på din personlige tarmsundhed

Digital Gut™ mikrobiom hjemmetest fra danske Unseen Bio

Dit tarm-mikrobiom er et stort og unikt økosystem bestående af bakterier, vira og svampe. Det er fremmede organismer, som lever i din tarm og alle er specialiserede i sameksistens med dig.

De udfylder en lang række forskellige roller, der påvirker din sundhed og velbefindende. Tidligere troede man, at tarmen udelukkende var et rør, der optog næringsstoffer fra den mad vi spiste.

Store forskningsmæssige og teknologiske indsatser peger med stigende sikkerhed på, at tarm-mikrobiomet ikke kun fordøjer vores mad, men også producerer en rækker stoffer, der kan forhindre og forebygge eller behandle lidelser i tarmen og kroppen generelt.

Pleje og optimering af dit mikrobiom er fremtiden inden for sundhed, velvære og performance.

Vi arbejder sammen med de bedste laboratorier til at måle tarmens sundhed (mikrobiom). Bestil en konsultation, og vi kan vejlede dig til hvilken test der passer til sin situation.

Digital Gut™ mikrobiom hjemme-testen er udviklet af danske Unseen Bio

Den giver dig nemt indsigt i dine personlige tarmbakterier og kaster et mere videnskabeligt lys på din personlige tarmsundhed.

Din afføringsprøve behandles med en dybdegående DNA-analyse kaldet Shallow Shotgun Metagenom Sequencing (SSMS). På denne måde får du et meget detaljeret billede af dit tarm-mikrobiom.

Unseen Bio arbejder tæt sammen med deres tyske laboratoriepartner, som er akkrediteret i henhold til CAP, Clia og DIN EN ISO 15189: 2014. Dette er vigtigt for at sikre dig den højeste kvalitet af det genetiske mikrobiom-data, på 1 GB, der er unikt for dit tarmsystem.

Egenskaber

  • Du får en komplet analyse af dine tarmbakterier
  • Du kan se din tarms biodiversitet
  • Du kan se dine niveauer af gavnlige og ikke-gavnlige bakterier
  • Du kan se dine niveauer af udvalgte probiotika
  • Du får personlige kostanbefalinger til gavn for dit mikrobiom

Anvendelse

Du skal registrere hvad du spiser i 3 dage og derefter tage prøven. Det vil give dig de mest præcise resultater.

Når resultaterne er klar (ca 3 uger efter du har indsendt prøven), kan du booke et online 30 min møde med en diætist, som vil gennemgå alle dine resulater med dig.

Comprehensive Stool Analysis + parasitology x 3

Hvad betyder resultatet for dig?

Med CSAPx3 belyses mere end 25 mulige årsager til symptomerne. På baggrund af analysesvaret kan en behandling tilrettelægges til den individuelle patient, så ikke blot symptomer kan lindres, men også en årsagsbehandling kan opstartes. Med udgangspunkt i resultatet vil din behandler opsætte en individuel behandlingsplan, der f.eks. kan indeholde et individuelt tilpasset diæt- og kosttilskudsforslag samt en vurdering af hvor længe interventionen bør følges. Varigheden af interventionen er afhængig af patientens individuelle behov samt respons. Behandlingsplanen kan gå ud på at eliminere bakterier i ubalance, genindføre gavnlige mælkesyrebakterier (probiotika), balancere pH, lindre inflammation og irritation i tarmvæggen samt understøtte fordøjelsen.

I nogle tilfælde udføres testen igen efter 3-6 måneder, afhængig af det individuelle behov.

Hvem egner analysen sig til?

CSAPx3 er en afføringsprøve, som egner sig til alle der ønsker at behandle, forebygge og optimere mave- tarmfunktionen.

Det kan f.eks. være patienter der oplever symptomer såsom oppustethed, forstoppelse, diarré, luft i maven, smerter, skiftende afføringsmønster, irritabel tarmsyndrom (IBS), inflammatoriske tarmsygdomme (Crohns, Cøliaki, Colitis Ulcerosa), reaktioner på fødevarer, ledsmerter, vitamin- og mineralmangel, inflammation, eksem, autoimmune sygdomme eller ved mistanke om svampe- eller parasitinfektion samt patienter som har indtaget meget medicin såsom antibiotika, NSAID og syreneutraliserende.

Analysen kan sagtens være relevant selvom man ikke har en tarm-relateret diagnose.

Hvad testes der for?

Testen belyser sammensætning af mikroorganismer i tarmfloraen og indikerer koncentrationen af disse.

Der ses både på probiotika bakterier (gavnlige), bakterier der er potentielt symptomgivende (kommensale) og dysbiotiske (bakterier i ubalance), samt parasitter og svampe.

Desuden belyser analysen fordøjelsesevne, herunder absorption af fedt, kulhydrat og protein, inflammationsmarkører, kortkædede fedtsyrer samt immunforsvar (sekretorisk IgA).

Vi tilbyder også andre test der kan måle ubalancer i tarmen

Book en konsultation, og vi kan hjælpe med at vurdere hvilken test der er egnet til dig.

Vil du være en del af vores nyhedsbrev?

Få ekslusiv adgang til vores seneste tilbud, samt inspiration til at opretholde en sund og vital krop, uanset alder.